Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Novembervég a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

2012.11.24

 November végén a Tompa Miklós Társulat több múlt évadbeli nagytermi és kistermi előadása is megtekinthető a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban: A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása november 24-én 19 órakor, a Bölcs Náthán pedig november 28-án 19 órakor a Nagyteremben, a Kisteremben pedig november 25-én 19.30-kor látható a Két lengyelül beszélő szegény román,november 26-án 19.30-kor pedig a Rekviem egy házért című produkció.

Javában zajlanak a népszerű My Fair Lady című musical próbái a Nemzeti Színházban, a Harsányi Zsolt rendező által színre vitt nagyívű produkció bemutatója december 31-én lesz a Nagyteremben.

A Tompa Miklós Társulat két színésze, Benő Kinga és Korpos András kezdeményezését idén is folytatja a színház: a november végi és december eleji előadások előtt gyűjtést szervez rászoruló gyermekek számára.

Mahó Andrea és Miller Zoltán Musical Gálájára november 25-én 19 órakor kerül sor a Nagyteremben, jövő hónap első előadására, a december 1-jén játszott Kőműves Kelemen című rockballadára a Szabó Ernő bérletek tulajdonosait várja a Tompa Miklós Társulat.
 

Bölcs Náthán és Két lengyelül beszélő szegény román

A nagyváradi VI. Interetnikai Színházi Fesztiválon való teltházas előadás után ismét megtekinthető a marosvásárhelyi színpadon A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása. A Shakespeare-vígjátékot a Tompa Miklós Társulat színészeinovember 24-én 19 órakor játsszák a Nagyteremben.

A múlt évad egy nagytermi és egy kistermi előadását is újra láthatják a vásárhelyi nézők: november 25-én Dorota Maslowska Két lengyelül beszélő szegény román című drámája 19.30-kor tekinthető meg a Kisteremben. A Theodor Cristian Popescu rendezte produkciót 2011 márciusában mutatták be Nagy Dorottya,Moldován OrsolyaBenedek BotondLászló CsabaTollas Gáborvalamint a Maros Művészegyüttes táncosainak előadásában. A lengyel kortársszerző drámáját országos bemutatóként vitte színre a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, üzenetei első sorban a fiatal közönséghez szólnak.

Ismét színpadon G.E. Lessing Bölcs Náthán című drámája Harsányi Zsolt rendezésében. A nagytermi előadás november 28-án 19 órakor tekinthető megLászló Csaba, Gecse Ramóna, Korpos András, Berekméri Katalin, Bányai Kelemen Barna, Moldován Orsolya, Bartha László Zsolt, Ördög Miklós Levente, Tollas Gábor, Kovács Botond, Meszesi Oszkár, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakos hallgatónak fellépésében.

A drámai költemény távoli vidéken és távoli múltban – a muzulmánok meghódította Szentföldön, a keresztes háborúk korszakában – játszódó cselekménye hátterében az eszmék párbeszéde zajlik. Tolerancia és toleranciahiány, emberség és az emberség hiánya között vívódnak a szereplők.

Ünnepi gyűjtés a rászoruló gyermekeknek

A tavalyi sikeres akciója után a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idén is megszervezi az ünnepi ajándékgyűjtést. A múlt évben a társulat két színésze, Benő Kinga és Korpos András kezdeményezte azt a jótékonysági gyűjtést, amely révén marosvásárhelyi árva gyerekek kaptak karácsonyi ajándékot.

A Nemzeti Színház két társulatának előadásai előtt, a Nagyterem előcsarnokában, illetve a kisterem előtti várakozóban a nézők a tárgyak begyűjtésére elhelyezett dobozokat találhatnak. Ezekbe helyezhetik el a könyvekből és játékokból álló adományokat a gyerekek számára. A Tompa Miklós Társulat két színésze pedig Mikulásnak és manócskának öltözve osztja majd szét az adományokat a vásárhelyi rászoruló gyermekeknek.

Mahó Andrea és Miller Zoltán Musical Gálája

November 25-én 19 órától a Nemzeti Színház nagytermében Mahó Andrea és Miller Zoltán énekes lép fel egy Musical Gálával, amelyet a magyarországi hatalmas siker után a vásárhelyi közönség is megtekinthet. A műsorban különböző műfajok és hangulatok keverednek, alkotnak kellemes egyveleget. A művészek csodálatos hangjukkal örvendeztetik meg a közönséget és gyakorta nevettetik meg a hallgatóságot rövid történeteikkel, felvezetéseikkel.

Az előadás egyik kimagasló sikere Az Operaház Fantomja című musical egyik részlete, amellyel együtt a vidám, baráti hangvételt szolgálják a Hungária együttes számai is (Csókkirály, Csavard fel a szőnyeget), részletek hallhatók világhírű musicalekből (Evita, Grease, My Fair Lady, Napba öltözött lány) és elhangzanak Máté Péter, a Kormorán, és az Emberek együttes dalai is.

Jegyeket a Kultúrpalota jegyirodájában keddtől péntekig 12.00-17.30 között (telefon: 0265261420 és 0372758230), valamint a színház jegypénztárában keddtől péntekig 12.00-15.00 óra között lehet váltani. Internetes jegyváltás: www.biletmaster.ro


December 1-jén a Szabó Ernő bérleteseket várjuk

December hónap első napján Szörényi Levente és Bródy János rockballadájának megtekintésére a várjuk a Szabó Ernő bérletek tulajdonosait. A Kőműves Kelemen című zenés produkció december 1-jén 19 órakor tekinthető meg, a fennmaradt helyekre jegyek is válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában keddtől péntekig 12.00-17.30 között (telefon: 0265261420 és 0372758230), valamint a színház jegypénztárában keddtől péntekig 12.00-15.00 óra között lehet váltani. Internetes jegyváltás: www.biletmaster.ro

Szilveszterkor My Fair Lady

Javában zajlanak a népszerű My Fair Lady című musical próbái a Nemzeti Színházban, a nagyívű produkció bemutatója december 31-én lesz a Nagyteremben. A világhírű musical ősbemutatóját 1956-ban tartották meg a Broadway-en. A kritika által „tökéletes musicalnek” nevezett My Fair Lady forgatókönyve G.B. Shaw ír drámaíró Pygmalion című drámája alapján készült, főszerepeit pedig Audrey Hepburn és Rex Harrison filmes alakítása tette feledhetetlenné. A musicalt az előző évadok Platonov és Bölcs Náthán című előadásait jegyző Harsányi Zsolt rendezi színpadra.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.