Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körtánc Sepsiszentgyörgyön

2008.12.11

Bemutatkozó-turnén a kolozsvári végzős színisek

Nyomtatás E-mail
2007. 05. 17. 17:53

kortancA Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színházművészeti és Televíziós Karának negyedéves  május 22-én és 23-án este 7 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház Kamaratermében lépnek fel Arthur Schnitzler Körtánc című darabjával.A darabot Zakariás Zalán rendezésében tekinthetik meg Sepsiszentgyörgyön az érdeklődők.

 

Szereplők: Máthé Annamária (III. éves), Benedek Botond-Farkas, Nagy Eszter, Gábos Albin, Benedek Ágnes, Albu István, Pethő Anikó, Domokos Erika, Bándi Johanna, Farkas Loránd.

Osztályvezető tanár: Szilágyi-Palkó Csaba.
Jelmez: Salat-Zakariás Csaga,
A rendező munkatársa Vajna Noémi.

A Körtánc a szerelem és testiség viharának kavalkádja. A vágy mint legfontosabb, egyetlen igazi érzés jelentkezik benne, melynek semmilyen rend, törvény vagy hit nem szabhat gátat. A hirtelen és meglepetésszerűen feltörő vágyaknak egyszerűen lehetetlen ellenállni, a pillanatnyi öröm birtoklásáért néha mindenről lemond az ember - de utána úgy sodródik tovább, mintha semmi sem történt volna. Lényünk csak akkor teljes, amikor a vágy eluralkodik rajtunk, de ezek miatt az elfelejtett pillanatok miatt eltévelyedik a lélek, lehetetlenné válik a boldogság beteljesülése. Egy nap úgy ébredünk, hogy már nem is tudjuk: hol vagyunk, kiégtünk-e végképp, van-e még esély az igazi boldogságra. A körkép lesújtó, érzelmeink káosza reménytelen. És a társadalmi ranglétrán felfele haladva egyre mocskosabb emberi maszkok vigyorognak ránk.

 

Forrás: Tamási Áron Színház, irodalmi titkárság; Szigligeti Ede Társulat, irodalmi titkárság 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.